Упровадження сучасних комп’ютерних та високо інформаційних технологій у проекти водогосподарсько-меліоративних об’єктів - Volk, Pavlo; Рокочинський, Анатолій; Коптюк, Роман; Ромащенко, Євген (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
на сучасному етапі розвитку науки і техніки, що передбачає широке впровадження високоінформативних комп'ютерних технологій в усі сфери життя, інтенсивно використовуються системи автоматизованого проектування як універсальний технічний інструмент, який дає змогу удосконалювати практику проектування складних об'єктів і систем, насамперед природно- техногенного характеру, а також вирішувати цілу низку супутніх наукових та народногосподарських завдань.