Моделювання прориву греблі методом гідродинаміки згладжених частинок - Буланчук, Галина; Буланчук, Олег; Довгий, Станіслав (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
У даній роботі представлені результати моделювання прориву греблі в замкнутому просторі методом гідродинаміки згладжених частинок (SPH). Для моделювання були використані відкриті коди програмного пакету SPHysics, для візуалізації - безкоштовний пакет Paraview. Методика може бути розширена на більш складні випадки: наявність споруд, вологе дно та тривимірний випадок. This paper presents the results of a dam-break simulation in a confined space with the smoothed particle hydrodynamics (SPH) method. The open codes of the SPHysics software package were used for the simulation, and free Paraview package was used for visualization. The methodology can be extended to more complex cases: the presence of structures, a wet bottom, and a three-dimensional case.