Шляхи вдосконалення навігаційних систем для безпілотних літальних апаратів - Музиченко, Адріан; Дунець, Роман (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
У даних тезах розглядаються сучасні методи навігації безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Особлива увага приділяється системам супутникової та інерціальним навігаційним системам. Аналізуються переваги і недоліки різних підходів до навігації, включаючи використання машинного навчання для підвищення точності і надійності систем. Досліджуються питання інтеграції різних типів навігаційних даних і їх обробки в реальному часі. Також розглядаються перспективи розвитку навігаційних технологій для БПЛА у контексті забезпечення безпеки польотів та автономного виконання завдань