Дотримання RMS інструментами вимог якості SRS та дизайн комплементарної системи - Kruk, Roman; Zhukovska, Nataliia (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
У цій роботі досліджуються виклики інженерії вимог до програмного забезпечення в Agile-проєктах. Розглянуто проблеми, пов’язані з неповними, неконсистентними та неструктурованими вимогами, і підкреслено, як ітеративна природа Agile ускладнює управління вимогами. Дослідження порівнює широко використовувані інструменти, такі як Jira та Confluence, в управлінні вимогами до програмного забезпечення, виявляючи прогалини в їх здатності відповідати ключовим атрибутам якості. У роботі також представлено концептуальну модель для покращення управління вимогами завдяки динамічній системі моделювання SRS.