Сучасні методи захисту веб-сайту - Курчак, Кирило; Рейнська, Вікторія (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
З кожним роком, зростає кількість організацій, які використовують та створюють власні веб-сайті, а також кількість користувачів, які взаємодіють з ними. Разом із цим, збільшується і кількість кіберзлочинців, так званих хакерів, які діють самостійно або в складі організованих груп. У даній статті проаналізовано основні типи атак, які використовують кіберзлочинці, для витягування даних з веб-сайтів. Наведено сучасні методі, які використовуються для захисту веб-сайтів. Every year, the number of organizations that use and create their own websites is growing, as well as the number of users who interact with them. At the same time, the number of cybercriminals, so-called hackers, acting independently or as part of organized groups, is also increasing. This article analyzes the main types of attacks used by cybercriminals to extract data from websites. The article describes modern methods used to protect websites.