Необхідність та принципи удосконалення методів і засобів планування водокористування при зрошенні - Приходько, Наталія; Рокочинський, Анатолій; Волк, Павло (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
У статті розглянуто необхідність та принципи удосконалення методів і засобів планування водокористування при зрошенні. Представлено аналіз міжнародного та вітчизняного досвіду розробки й впровадження інформаційних систем підтримки прийняття управлінських рішень у зрошуваному землеробстві. Наведено загальну характеристику зміни умов та вимог до ведення аграрного виробництва на зрошенні щодо сучасних реалій, які зумовлюють необхідність удосконалення методів і засобів планування водокористування при зрошенні. Запропоновано відповідні рішення.