Збіжність методу операторної екстраполяції для варіаційних нерівностей - Семенов, Володимир; Коваленко, Олександра; Чергикало, Денис (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Розглядаються варіаційні нерівності з монотонними операторами, що діють в гільбертовому просторі. Доведено теореми збіжності та оцінки швидкості збіжності для різних варіантів методу операторної екстраполяції. Також запропоновано адаптивний та регуляризований варіанти методу.