Експериментальні дослідження моделей турбін малих гідроелектростанцій - Герба, Олександр (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Вдосконалення турбін шнекового типу є одним із перспективних напрямів у розробці сучасних енергетичних установок. Запропоновані конструкції шнекових турбін поліпшеного типу мають особливий дизайн, що дозволяє ефективніше використовувати потоки повітря або рідини, які проходять через турбіни, збільшуючи їх ефективність. У статті описано дослідження і аналіз конструкційних особливостей шнекових турбін поліпшеного типу.