Математичне моделювання впливу забруднення довкілля на епідемічний процес - Бігун, Ярослав; Українець, Олег (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
У роботi запропоновано математичну модель поширення епiдемiї iз врахуванням забруднення довкiлля, що може посилити перебiг епiдемiї. Модель ґрунтується на вiдомi SIR-моделi, в якiй крiм iнтегрального екологiчного фактору, враховано народжуванiсть i смертнiсть у популяцiї. Знайдено стани рівноваги та досліджено їх стійкість. Проведено числовий аналіз математичної моделі