Застосування спеціальних нейронних мереж у кіберматематичному моделюванні - Listiev, Zakhar (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Розглянуто архітектури Physics-Informed Neural Networks, Graph Neural Networks та Neural Ordinary Differential Equations, що поєднують аналітичні та нейромережеві методи для розв’язання складних задач математичної фізики. Проведено огляд спеціалізованих нейронних мереж для вирішення математичних задач під час моделювання. Зроблено висновок про формування нової парадигми кіберматематичного моделювання, заснованої на інтеграції математичних методів і методів мащинного навчання.