Модифікація моделі інфекційного захворювання для урахування дифузійних збурень в умовах логістичної динаміки - Baranovskii, Serhij; Бомба, Андрій; Прищепа, Оксана (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2021)
Математичну модель інфекційного захворювання модифіковано для урахування впливу дифузійних збурень та різного типу зосереджених впливів на динаміку інфекційного захворювання в умовах логістичного зростання популяції антигенів. Відповідна модельна сингулярно збурена задача із запізненням зводиться до послідовності задач без запізнення, розв’язки яких можна отримати у вигляді асимптотичних рядів як збурення розв’язків відповідних вироджених задач