Визначення за дискретними даними функції концентрації домішкових частинок у граничній умові задачі масоперенесення - Гера, Богдан; Чучвара, Анастасія; Чернуха, Ольга; Bilushchak, Yurii (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Виходячи з сукупності числових значень концентрації домішкової речовини на одній з границь пористого шару, що виникає в процесі перенесення домішок у пористому середовищі, проведено відновлення, з використанням параметричного сімейства функцій, граничної умови для задачі масоперенесення в шарі при наявності сорбції. Невідомі їх параметри знаходимо методами математичного програмування. Розроблено програмний модуль, що дає можливість поводити обчислювальні експерименти. Проведено числові розрахунки відновленої функції для різних сукупностей числових даних та із запропонованими варіантами параметричних функцій, що дає можливість використовувати найбільш прийнятні з них у кожному з випадків вхідних даних.