Оцінка семантичної та часової узгодженості розподілених інформаційних ресурсів - Геряк, Юрій; Берко, Андрій (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Представлено комплексний підхід до оцінки семантичної та часової узгодженості розподілених інформаційних ресурсів. Описано поняття ключових метрик для вимірювання змістовної та часової відповідності даних між різними вузлами системи, запропоновано формалізовані моделі для автоматичного контролю якості інформації. Проведено аналіз основних труднощів у підтримці консистентності та окреслено перспективи розвитку методів і інструментів моніторингу для підвищення надійності сучасних розподілених систем. A comprehensive approach to assessing the semantic and temporal consistency of distributed information resources is presented. The concept of key metrics for measuring the content and temporal correspondence of data across different system nodes is described, and formalized models for automated information quality control are proposed. The main challenges in maintaining consistency are analyzed, and prospects for the development of monitoring methods and tools to enhance the reliability of modern distributed systems are outlined.