Вимірювання та контроль параметрів рН та Eh при очищенні води - Филипчук, Леонід; Котик, Максим (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Досліджено існуючий стан процесів вимірювання параметрів рН та Eh при реагентному очищенні стічних вод. Досліджено залежність цих параметрів один від одного та їх вплив на даний процес. Обґрунтовано необхідність застосування систем автоматичного контролю даних параметрів для забезпечення штатного проходження технологічного процесу та запобігання негативного впливу на працівників через недопустимі відхилення даних параметрів. Запропоновано систему контролю на основі сучасних апаратних засобів. Уточнено дії щодо їх коректної роботи, правильної експлуатації та захисту в умовах високої забрудненості стічних вод The current state of measuring processes for pH and Eh parameters during reagent-based wastewater treatment has been investigated. The interdependence of these parameters and their influence on the treatment process have been analyzed. The necessity of implementing automatic control systems for these parameters has been substantiated in order to ensure the stable operation of the technological process and to prevent adverse impacts on personnel caused by unacceptable deviations of the measured values. A control system based on modern hardware solutions has been proposed. The procedures ensuring correct operation, proper maintenance, and protection of the measuring equipment under conditions of high wastewater contamination have been specified