Розробка застосунку для генерування зображень додатків до свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти та обчислення їх середнього балу - Klymiuk, Yurii (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Здійснено генерування покращених тренувального, перевірочного та тестового наборів зображень можливих оцінок додатків до свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти абітурієнтів з більш широко використовуваним на практиці шрифтом “Times New Roman” українською мовою і курсивним накресленням тексту. Шляхом донавчання моделі ResNet50 на основі покращених тренувальних, перевірочних та тестових наборів даних зображень оцінок розроблено покращений класифікатор зображень оцінок. На його основі розроблено застосунок для генерування зображень свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти абітурієнтів та здійснення розрахунку їх середнього балу. Проведене тестування застосунку свідчить про коректне розпізнавання усіх оцінок з точністю вище 90% із згенерованих зображень додатків до свідоцтв і правильний розрахунок середнього балу свідоцтва.