Дослідження енергоефективності частотних перертворювачів при автоматизованому керуванні асинхронним електроприводом - Полховський, Іван; Маланчук, Євгеній; Стець, Сергій (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
В роботі проведений порівняльний аналіз енергоспоживання двох частотних перетворювачів Siemens SINAMICS G120 і SEW-Eurodrive MDX61B при регулюванні швидкості обертання асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором в режимі холостого ходу. На основі проведеного експерименту досліджені залежності струму споживання двигуна від швидкості обертання ротора в статичних і динамічних режимах та встановлені особливості алгоритмів керування частотою змінного струму. The paper presents a comparative analysis of the power consumption of two frequency converters Siemens SINAMICS G120 and SEW-Eurodrive MDX61B when controlling the speed of an asynchronous motor with a squirrel-cage rotor in idle mode. Based on the experiment, the dependence of the motor current consumption on the rotor speed in static and dynamic modes was investigated and the features of the AC frequency control algorithms were established.