Вейвлет аналіз температурних трендів днища скловарної печі - Klepach, Marko; Klepach, Mykola (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2021)
У статті розглянуто рішення науково-практичної задачі підвищення ефективності технологічних реакторів ванного типу для виробництва скла на підставі аналізу динаміки температурного режиму та оптимізації роботи систем повітряного охолодження вогнетривких огороджень реакторів.