Валідація процесу куріння за допомогою комп’ютерного бачення - Holovetskyi, Petro (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
Розглянуто проблему валідації контенту що містить процес куріння. Запропоновано метод валідації контенту що містить процес куріння. Розглядається методика використання сучасної моделі комп'ютерного бачення YOLOv8-Pt2 та фреймворк MediaPipeline для валідації процесу куріння. Описуються технічні деталі і алгоритм обробки зображень та відео, що використовується для визначення наявності процесу куріння. Розроблено інформаційну систему, що здійснює виявлення процесу куріння за допомогою комп’ютерного зору. В результаті досліджень представлено можливість автоматичного виявлення куріння, що може бути використане для валідації та моніторингу дотримання правил щодо куріння в громадських місцях та на робочих місцях.